În mijlocul voluntarilor, de 1 iunie, Președintele Crucii Roșii Române, a petrecut Ziua Copilului la evenimentul K-Zilla „Festivalul Elevilor”, desfășurat în acest weekend pe esplanada Operei Naționale din București.

Voluntarii Filialei de Cruce Roșie Sector 5 au oferit demonstrații de prim-ajutor celor care au vrut să învețe manevrele corecte care trebuie aplicate într-o situație de urgență. Cum era de așteptat, cei mici au fost „vrăjiți” de superputerea pe care o capătă atunci când se transformă în salvatori.

În paralel, la Senatul României, Filiala de Cruce Roșie Sector 5 București a participat activ la programul anual ”Senatul Copiilor”, un eveniment amplu dedicat celebrării drepturilor și libertăților copiilor și tinerilor.

Senatul Copiilor este organizat în parteneriat cu mai multe instituții publice şi organizații din România: UNICEF România, Organizația Salvați Copiii, World Vision România, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Educației, Ministerul Culturii, Primăria Municipiului București, Crucea Roșie, Monetăria Statului și Asociația Internațională a Femeilor.

#1iunie #ZiuaCopilului #primajutor #CruceaRosieRomana