ANUNȚURI 2024

CURSURI DE INIȚIERE ÎN PRIM AJUTOR MEDICAL DE BAZĂ 

Societatea Națională de Cruce Roșie din România – Filiala de Crucea Roșie sector 5 București organizează cursuri de pregătire în acordarea primului ajutor de bază pentru persoane fizice și juridice. 

CURS CALIFICARE INFIRMIERĂ

Societatea Națională de Cruce Roșie din România organizează, în București, începând cu data de 10 aprilie 2021 cursul de formare profesională pentru ocupația INFIRMIERĂ cod N.C./COR 5132.2.1. 

CURS CALIFICARE BRANCARDIER

Societatea Națională de Cruce Roșie din România organizează, în București, începând cu data de 10 aprilie 2021 cursul de formare profesională pentru ocupația BRANCARDIER cod N.C./COR 5132.1.4. 

Cursuri valabile în 2024

Dragi prieteni, parteneri și colaboratori,

 ne bucurăm să anunțăm lansarea înscrierilor pentru cursurile din domeniul socio-medical, adresate tuturor persoanelor  care își propun să se califice profesional – pentru o carieră în acest domeniu, atât în țară cât și la nivel european și/sau internațional, după caz.

Parcurgerea cursurilor și obținerea certificatelor de calificare asigură accesul neîngrădit pentru practicarea acestor profesii – și cu timp parțial, inclusiv la domiciliul persoanelor care au nevoie de îngrijiri socio-medicale.

 CALENDAR CURSURI

Modulul I – Infirmieră: 20 aprilie  – 20 octombrie 2024,

Structură curs: 720 de ore repartizate în două module: 240 de ore pregătire teoretică și 480 de ore pregătire practică  (în perioada 20 iulie – 20 septembrie 2024).

 

Modulul II – Curs de Inițiere în Prim Ajutor Medical de Bază (Certificare valabilă internațional – Salvator): bilunar, în fiecare zi de vineri și sâmbătă a fiecărei a I-a și a III-a săptămâni a fiecărei luni, începând cu luna martie 2024.

Structură curs: 12 ore, din care 4 ore prezentare teoretică și 8 ore simulări în acordarea primului ajutor medical de bază.

 

MODULUL III – Soră Voluntară de Cruce Roșie (Modul SVCR)  – Certificare valabilă la nivel internațional: 10 iunie 2024 – 20 iulie 2025.

 

Structură curs: 1200 de ore repartizate în două module: 400 de ore pregătire teoretică și 800 de ore pregătire practică (în perioada 20 octombrie 2024 – 20 iulie 2025).

 

Locația: București, sediul SNCRR – str. Biserica Amzei nr. 29, sector 1 – pentru Modulul  Infirmieră

Pentru cursul de Soră Voluntară de Cruce Roșie, în funcție de profilul grupei de cursanți, există posibilitatea ca unele module de teorie să fie susținute în format online.

În funcție de numărul cursanților înscriși – unele cursuri pot fi desfășurate la sediul Partrenerului de practică/ sediul Angajatorului cursanților/ sediul  Partenerilor Filialei.

 Condițiile  de înscriere la cursuri și modalitatea de înscriere – sunt precizate în conținutul  Anunțului  specific fiecărui tip de curs.

 

Așteptăm cu interes aplicațiile voastre. Vă mulțumim frumos!

Cele mai bune gânduri  de la noi,

Echipa Filialei de Cruce Roșie sector 5 București 

Mărturii

Câteva impresii primite de la
elevii participanți la
Cursul de ”Prim ajutor” 

Mi-a plăcut cursul de prim ajutor deoarece am fost învățați să salvăm viața unui om, am învățat să resuscităm persoane și cum să ne protejăm în situații extreme.

Alina

clasa a VIII-a

Acest curs ne-a pregătit să știm ce să facem în cazul unui cutremur sau incendiu.

Alin

clasa a VIII-a

Primul ajutor efectuat adecvat poate preveni anumite complicații și răspândirea leziunilor. Prin aplicarea corectă a anumitor tehnici putem diminua consecințele.
Este important ca cetățenii să știe cum să acorde un prin ajutor corect, astfel încât persoanele la nevoie să aibă cât mai multe șanse.

Denisa

clasa a VIII-a

Am văzut o trusă de prim ajutor și am învățat să o folosesc.

Fineas

clasa a VIII-a

Mi-a plăcut cursul de prim ajutor pentru că m-a învățat manevre pentru a salva viața unui om.

Cristian

clasa a VIII-a

În cadrul acestui curs am aflat multe informații despre diverse modalități de a salva vieți.

Mihaela

clasa a VIII-a

Am învățat că putem avea grijă de viața noastră. Toată lumea ar trebui să știe acorde primul ajutor.

Anca

clasa a VIII-a

Mi-a plăcut Cursul de ”Prim ajutor” pentru că ne-a învățat să fim alături de oamenii care au nevoie de sprijinul nostru. În cadrul cursului am aflat ce pot face în situații dificile. Am învățat cum să ne protejăm în cazul unor cutremure.

Teodor

clasa a VIII-a

ANUNȚURI 2023

CURS CALIFICARE BRANCARDIER

Societatea Națională de Cruce Roșie din România organizează, în București, începând cu data de 10 aprilie 2021 cursul de formare profesională pentru ocupația BRANCARDIER cod N.C./COR 5132.1.4. 

CURS CALIFICARE INFIRMIERĂ

Societatea Națională de Cruce Roșie din România organizează, în București, începând cu data de 10 aprilie 2021 cursul de formare profesională pentru ocupația INFIRMIERĂ cod N.C./COR 5132.2.1. 

CURSURI DE INIȚIERE ÎN PRIM AJUTOR MEDICAL DE BAZĂ 

Societatea Națională de Cruce Roșie din România – Filiala de Crucea Roșie sector 5 București organizează cursuri de pregătire în acordarea primului ajutor de bază pentru persoane fizice și juridice. 

Cursuri valabile în perioada 2022-2023

1. Curs de inițiere în Prim Ajutor medical de baza: 250 lei/cursant, 10 lei certificarea (valabilă internațional), traducere certificat cu dare de dată certă în limba engleză/franceză: 70 lei/ exemplar.

 

2. Curs de calificare Infirmieră
– Modul Infirmieră: durată 6 luni de la data formării grupei de cursanți (minim 10 persoane), 1600 lei / cursant,
Opțional: includerea cursului de inițiere în PA, traducere certificat: 1900 lei,
– traducere certificat calificare, inclusiv Anexa privind competențele engleza/franceza, cu dare de tată certă: 200 lei/certificat calificare + Anexă.
– includerea modulului de Soră Voluntară de Cruce Roșie: durată 9 luni, cost: 2400 lei/cursant. Certificări incluse: Certificat PA (valabil internațional), Certificat de calificare Infirmiera (valabil la nivel european), Certificat Soră Voluntară de Cruce Roșie (valabil internațional).

 

3. Curs de calificare Brancardier
Modul Brancardier: durată 3 luni de la data formării grupei de cursanți (minim 10 persoane), 1200 lei / cursant,
Opțional: includerea cursului de inițiere în PA, traducere certificat : 1500 lei,
– traducere certificat calificare, inclusiv Anexa privind competențele engleza/franceza, cu dare de dată certă: 200 lei/certificat calificare + Anexă.

Important: Informații complete privind procedura de inscriere, modalitățile de plată și desfășurarea cursurilor se pun la dispoziția persoanelor care confirmă înscrierea la curs, cu completarea Declarației pe proprie răspundere privind prezenta la programul cursului.

Curs de inițiere în acordarea primului ajutor medical de bază

ACORD privind

prelucrarea datelor cu caracter personal ale cursanților

Noi salvatori certificați internațional –

salariați ai GTS Telecom SRL

Următorul modul de inițiere în prim ajutor medical de bază se va desfășura, după cum urmează:

în 17 – 18 noiembrie 2022, structură: 15,00 – 20,00 (17 noiembrie și începând cu ora 14,00 în data de 18 noiembrie 2022).

Se oferă în mod gratuit 2 locuri pentru Voluntari, în baza regulii ”Primul venit-Primul servit”.

După primirea confirmării de participare vă vom transmite toate detaliile organizatorice cu referire la desfășurarea modulelor de instruire.

Cursul va fi structurat atât pentru cursanții care vin la reevaluare (curs 6 ore, 120 lei / cursant, 10 lei certificarea), cât si pentru cursanții care sunt pentru prima dată la acest curs, respectiv curs de 12 ore, care costă 250 lei/cursant si 10 lei certificarea, valabilă internațional. Tinerii minori pot participa la curs începând cu vârsta de 16 ani împliniți – urmând să le fie atestate cunoștințele.

Cursul se va organiza în condițiile în care se va forma o grupă de cel puțin 8 (opt) cursanți înscriși.

Cursul se va desfășura la sediul Filialei situat în: București, str. Calea Rahovei 217, Bl.12, sc.1, ap.2, interfon 02 (acces cu mașina prin Str. Vistierilor).

Confirmarea participării: prin e-mail: sector5@crucearosie.ro și/ sau prin SMS la tel. 0734449940. După primirea confirmării de participare vă vom transmite toate detaliile organizatorice cu referire la desfășurarea modulelor de instruire.

Așteptăm solicitările Dvs. de înscriere folosind
aplicația ”Prim Ajutor” – prin telefon!

Sesiunea iunie 2022

Imagini de la cursul din 14-15 iulie 2022.

Felicitări Salvatorilor certificați în cadrul modulului de inițiere în prim ajutor medical de bază!

E ușor să salvezi vieți omenești dacă știi să acorzi primul ajutor corect!

Sesiunea martie 2021

Sesiunea februarie 2021

 

© 2023 Filiala de Cruce Roșie Sector 5

  • Politica de confidențialitate

Societatea Națională de Cruce Rosie din România
Filiala de Cruce Rosie Sector 5 București

Calea Rahovei nr. 217, Bl. 12, Sc. A, ap. 2, sector 5, 050896` București - România

tel: 0734449940

e-mail: crucearosie.sector.5@gmail.com