Proiectul Colgate - România

Liceul Teoretic „Ștefan Odobleja”

Crucea Roșie Română, în parteneriat cu Asociația Națională de Stomatologie Pediatrică din România, cu sprijinul Colgate, lansează grupul de Facebook „Dinți și părinți”. Grupul se adresează părinților ai căror copii participă la Programul Școlar Colgate, dar și profesorilor care susțin lecțiile de educație pentru sănătate dentară în școli.

Medici stomatologi, psihologi și educatori vor deveni mentori ai părinților, răspunzând întrebărilor și dilemelor legate de stilul de viață sănătos, dezvoltarea dentiției, igiena orală și alimentația sănătoasă, dar și de vizitele periodice în cabinetul stomatologic și relația de prietenie dintre medic și micul pacient.


Aici veți găsi:

  •  materiale educative despre sănătatea orală a copiilor
  • sfaturi pentru părinți și profesori
  • informații despre desfășurarea Programului Școlar Colgate în România. 

Grădinița nr. 245 – sector 5

Grădinița nr. 168 – sector 5

”Doamna, oare are un gust bun?”

”Dințișorul meu care se mișcă, deja se simte mai bine!”

”Diminețile sunt mai distractive când ma spăl pe dinți cu mami”

”Cred că era timpul pentru o peiuță nouă”

”Wow, am o perietenă nouă. Periuța aceasta va avea locul ei în baia mea!”

”Dinții mei vor scăpa de toate cariile”

Școala Gimnazială nr. 134 – sector 5

În cadrul Proiectului, in sectorul 5 București, vor fi înscriși un număr de 15.000 de elevi din clasele 0-IV-a  din cadrul instituțiilor școlare partenere ale Filialei.

Activitățile se vor desfășura prin implicarea unui număr de 75 de voluntari Crucea Rosie. Aceștia au fost selectați pe baza opțiunilor transmise de către  cadrele didactice, părinți de elevi preșcolari  – membri activi de Cruce Roșie și un număr de  10 voluntari de Cruce Roșie din cadrul  Filialei – care au dobândit experiență în activitățile proiectului Colgate-România, în anii anteriori.

 În edițiile anterioare, peste 30.000 de elevi din ciclul primar au beneficiat de poveștile cu Zâna Măseluță, au dezvoltat abilități și atitudini  pentru o viață sănătoasă și au imaginat prin desene frumos colorate viitorul sănătos și frumos pentru noi toți.

Le mulțumim voluntarilor implicați și le dorim succes în  activitățile ediției 2020-2021, care se va desfășura  în perioada 15.09.2020 –  26.02.2021, cu scopul  de promovare a sănătății și de educație pentru sănătate oro-dentară “Zâmbește pentru viitor!.

 

Programul se desfășoară în 14 județe și 4 sectoare ale Municipiului București prin intermediul voluntarilor Crucii Roșii Române. Elevii din școlile înscrise în program vor beneficia de o lecție de educație pentru sănătate adaptată vârstei (film de animație) desfășurată fie online, fie în incinta școlii, în funcție de prevederile în vigoare la nivel de județ precum și ale Guvernului României privind prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

În plus, în cadrul acestui program, familia din care face parte elevul, primește Pachetul Școlar Colgate, care constă în pastă de dinți de 50 de ml pentru copii, periuță de dinți pentru copii, mostră de 20 ml de pastă de dinți pentru adulți, pliant cu sfaturi pentru părinți privind menținerea sănătății orale a copilului și calendar pentru periajul zilnic.

De asemenea, Programul “Zâmbește pentru viitor!“ urmărește educarea părinților prin intermediul a cinci cursuri online, susținute de medici stomatologi pediatri de la Asociația Națională de Stomatologie Pediatrică și transmise pe pagina web: programscolarcolgate.ro.

Mulțumim Colgate – Palmolive România și Voluntarilor i Crucii Roșii Române  – pentru sprijinul generos acordat.

Invităm părinții  să se aboneze la newsletter-ul Programului “Zâmbește pentru viitor!“ pentru a afla mai multe detalii despre campaniile de educație pentru sănătate desfășurate online.

Webinare pentru părinți

Workshop online

Supereroii

care ne protejează împotriva cariilor

Iulia Ungureanu

Voluntar Crucea Roșie Sector 5

Nu m-am gândit niciodată la pasta de dinți ca la un supererou, dar acum, că am văzut filmulețul, chiar cred că este! Eu o folosesc de două ori pe zi, voi încerca chiar de trei ori, pentru că mie imi plac supereroii!

Ilinca

8 ani

A fost interesant filmul! Voi încerca să mănânc mai puține dulciuri și să mă spăl pe dinți după fiecare gustare dulce! Vreau să am o sănătate orală perfectă!

Călin

10 ani

Este important să ne spălăm dinții de cel puțin două ori pe zi ca să avem o igienă orală sănătoasă!

Smaranda

12 ani

Cu sprijinul voluntarilor Crucea Roșie, peste 10.000 de elevi din sectorul 5 București au participat la lecțiile de igienă orală oferite prin
Programul Școlar Colgate – Zâmbește pentru Viitor.

Super Eroi ai dinților sănătoși – și la grădiniță!

Tinerii din cadrul grădinițelor partenere ale Filialei de Cruce Roșie sector 5 București au avut și în această săptămână bucuria de a fi inițiați – spre a deveni Super Eroi ai Dinților Sănătoși!

Fascinați de Zâna Măseluță – și cu o curiozitate aproape de nestăpânit – ei au simulat inclusiv periajul corect – spre a avea mereu dinții curați și sănătoși!

Chiar dacă etapa I 2020-2021 a Programului Școlar Colgate se apropie de final în sectorul 5 București – efervescența care s-a creat în jurul poveștilor cu și despre Zâna Măseluță – vor continua să existe – inspirând cei peste 12.600 de elevi care au fost cuprinși în activitățile Programului până la această dată , din cadrul celor 29 de instituții școlare partenere – care au intrat în Proiect în această etapă – să transpună în desen și grafică -perspectiva lor pentru o viață sănătoasă și un viitor plin de zâmbete frumoase pentru noi toți!

 

 

 

Mulțumesc tuturor celor implicați în realizarea activităților, pentru fiecare în parte, transmit un gând de bine – încărcat cu o părticică de speranță – dăruită cu generozitate de tinerii care au participat la activități. Este minunat să putem concluziona – la finalul Programului – că există speranță și că putem fi optimiști – Zâmbind spre Viitor!

Ana Ungureanu, Directorul Filialei de Cruce Roșie sector 5 București

© 2023 Filiala de Cruce Roșie Sector 5

  • Politica de confidențialitate

Societatea Națională de Cruce Rosie din România
Filiala de Cruce Rosie Sector 5 București

Calea Rahovei nr. 217, Bl. 12, Sc. A, ap. 2, sector 5, 050896` București - România

tel: 0734449940

e-mail: crucearosie.sector.5@gmail.com