Începând cu data de  27 februarie 2022 – și până în prezent Voluntarii de Cruce Roșie din cadrul Filialei de Cruce Roşie Sector 5 Bucureşti au fost conectați permanent cauzei  umanitare – generate de conflictul din Ucraina. Acțiunile lor au fost:

  • asigurarea preluării donațiilor de la persoane fizice și juridice – în Punctul de colectare, înființat în acest scop, situat în Șos. Viilor nr. 38, sector 5 București, totalizând peste 5 tone (produse alimentare, produse igienice, cazarmament, alte produse primite),
  • acordarea de ajutoare umanitare de urgență pentru cetățenii care provin din Ucraina, precum și pentru familiile de  ucrainieni aflați în tranzit scurt, mediu și lung în Municipiul  București,
  • implicare activă în  amenajarea, aprovizionarea și gestionarea activităților centrelor pentru refugiați,  sprijin privind transportul, consilierea, precum și evaluarea necesarului ajutorului umanitar.

Mulțumim pe această cale tuturor donatorilor noștri. O parte din donațiile lor au ajuns atât în Ucraina, iar cealaltă parte constituie în continuare resurse importante pentru sprijinul Refugiaților de la nivelul Municipiului București.