În luna aprilie 2021, proiectul STAMINA a fost promovat în România către 27 de filiale din cadrul rețelei teritoriale Crucea Roșie prin diseminarea pliantului de prezentare al proiectului finanțat de UE în cadrul programului Orizont 2020, destinat creării unei platforme inteligente – suport în sprijinul prevenției și asigurării managementului necesar în cursul unei pandemii.

Filialele din structura teritorială a SNCRR – și-au dat acordul de a fi informate și de a-și aduce propria contribuție la aplicarea cu succes a proiectului STAMINA în România, la nivel național.

Informațiile referitoare la proiectul STAMINA  au fost diseminate  și către cele 10 de spitale partenere ale Filialei de Cruce Roșie sector 5 din București – în cadrul rețelei PROSANATATE.

Pliantele cu informații generale privind STAMINA au fost distribuite și în cadrul  evenimentului special organizat de Senatul României în colaborare cu UNICEF, cu sprijinul Crucii Roșii Române, în data de 5 iunie 2021, dedicat Zilei Internaționale a Copilului.

La eveniment au participat peste 20 de  organizații și instituții prestigioase, precum UNICEF, Poliția Română, Jandarmeria Română, Fundația Regală Margareta a României, care au primit, pliante și au preluat informațiile  referitoare la cele cinci obiective principale ale proiectului STAMINA și la stadiul actual de aplicare a acestuia, de la voluntarii Crucea Roșie implicați în activitățile de organizare și desfășurare a evenimentului la standul Crucii Roșii Române.

Evenimentul a fost intens promovat pe canalele naționale de știri din România. (https://www.agerpres.ro/social/2021/05/17/senatul-copiilor-pe-1-iunie-in-gradina-camerei-superioare-a-parlamentului–714833https://www.mediafax.ro/social/organizarea-zilei-internationale-a-copilului-la-senat-amanata-din-cauza-conditiilor-meteo-20110731https://www.euractiv.ro/eveniment/pe-1-iunie-senatul-si-camera-deputatilor-isi-deschid-portile-pentru-cei-mici-24392).

Informații suplimentare despre Proiectul STAMINA pot fi consultate la adresa: www.crucearosie5.ro/stamina