Filiala de Cruce Roșie sector 5 București a participat, în data de 22 iunie 2021, la prima întâlnire cu membrii Rețelei SenioriNET în cadrul proiectului “Federația SenioriNET – ONG-uri mai puternice în sprijinul vârstnicilor din România!”

Proiectul “Federația SenioriNET – ONG-uri mai puternice în sprijinul vârstnicilor din România!” este derulat de Confederația Caritas România în parteneriat cu Asociația Four Change, Fundația de Sprijin Comunitar și Asociația Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Pentru mai multe informații, accesați www.eeagrants.org și la www.activecitizensfund.ro

Scopul acestuia este creșterea capacității de reprezentare a 60 de ONG-uri furnizoare de servicii sociale și socio-medicale adresate persoanelor vârstnice, prin formalizarea rețelei informale SenioriNET, în vederea producerii unor schimbări sistemice la nivelul practicilor de finanțare a serviciilor pentru vârstnici din fondurile publice. Informații privind rețeaua SenioriNET pot fi consultate la adresa www.seniorinet.ro, cât și pe site-urile partenerilor de rețea.

Reamintim că Filiala de Cruce Roșie sector 5 București – în calitate de membru fondator al rețelei SenioriNET – a fost reprezentată prin Dna Ana Ungureanu – Directorul Filialei, la evenimentul organizat de către CARITAS România – împreună cu partenerii săi, cu prilejul lansării proiectului “Federația SenioriNET – ONG-uri mai puternice în sprijinul vârstnicilor din România!” – în data de 3 iunie 2021.

În cadrul discuțiilor finale, Dna Ana Ungureanu a informat participanții invitați la eveniment și partenerii din cadrul rețelei privind implementarea în România a proiectului H2020 (Nr. 883441) “Demonstration of intelligent decision support for pandemic crisis prediction and management within and across European borders” (STAMINA) – unde Filiala are statut de Partener în cadrul Consorțiului STAMINA. Informații suplimentare pot fi consultate pe website-ul proiectului la adresa: www.crucearosie5.ro/stamina