Ne face o deosebită plăcere să remarcăm calitatea și impactul inițiativei Senatului României de a celebra, în perioada 17-19 septembrie 2021, zilele porților deschise, inițiativă dedicată publicului larg – cu impact major pentru copii și adolescenți.
Aceștia au trăit bucuria de a se familiariza astfel cu complexitatea unor inițiative și activități al căror patronaj și l-a asumat camera superioară a Parlamentului României. Cu atât mai mult cu cât, în România, ne lipsește deocamdată experimentarea unei democrații participative, asemenea momente pot constitui în sine o șansă de apropiere al celor mai tineri de principala instituție democratică reprezentativă din stat și chiar de a oferi un imbold în favoarea asumării unei cetățenii pro-active din partea celor implicați.

Inaugurarea evenimentului a fost oferită și marcată prin prezența și mesajul Președintelui Senatului, Dna Anca Dragu.

În același cadru, Crucea Roșie Română prezentă pe toată durata Evenimentului, a organizat în data de 18 septembrie activități la două corturi tematice: Educație pentru Sănătate, respectiv Inițiere în Prim-Ajutor Medical de bază.

Adresez – pe această cale, mulțumiri tuturor celor care au fost implicați – trup și suflet – la aceste activități – care s-au bucurat de prezența curioasă și entuziastă a numeroșilor copii. Ca o dovadă a succesului acestui eveniment în care am avut onoarea să fim implicați, am primit aprecieri și felicitări din partea gazdelor și a publicului.

Evenimentul a fost un prilej bun de a oferi public – informații despre proiectele pe care le desfășurăm – în beneficiul membrilor comunităților, de interes pentru instituiții și autorități – Crucea Roșie având misiunea de a veni în sprijinul acestora, ori de câte ori este nevoie.

De aceea, sunt în mod deosebit recunoscătoare pentru aceasta reușită: Ana Iacob, Denisa Constantinescu, Nicola Andrei, voluntarilor Crucea Ro;ie din cadrul Filialei Sector 3 București, Mihaela Preda, Violeta Lăcătușu, Viorica Lebejoară, Corina Buciumaș, Nicolae Popescu, Răzvan Pârâian, Costin Simion și Adrian Armășelu, Prof. Costea Georgeta și Prof. Luminița Popescu, instructorilor din cadrul ISUBIF – Dealul Spirii București – Ilfov, Partener al Filialei de Cruce Roșie sector 5 București, și bineînțeles organizatorilor și tuturor participanților la activități.

Îmi exprim convingerea că acesta a fost doar un început de bun augur și că întărind legăturile între instituțiile implicate și gazde am putea obține pe viitor un impact pozitiv palpabil care să îmbunătățească comunicarea și implicit participarea activă a viitorilor cetățeni și alegători și creșterea gradului de implicare civică – cu impact în viața comunităților.

Ana Ungureanu
Director,
Crucea Rosie Română – Filiala de Cruce Roșie sector 5 București

0734449940