Dragi colegi și voluntari ai Crucii Roșii Române,

Astăzi, 4 iulie, sărbătorim 148 de ani de la înființarea Crucii Roșii Române, organizație care a fost încă de la începuturi și continuă să fie un reper, un simbol al compasiunii și al solidarității în comunitățile noastre. În calitate de președinte al acestei organizații, am avut onoarea să vă cunosc pe mulți dintre voi și să fiu martoră la devotamentul și pasiunea cu care contribuiți zi de zi la misiunea noastră.

De-a lungul acestui an, de când am fost aleasă în această funcție, am fost profund impresionată de eforturile voastre neobosite și de angajamentul vostru de a face o diferență în viețile celor aflați în nevoie. În fiecare acțiune, în fiecare gest de ajutor, am văzut reflectată esența a ceea ce înseamnă cu adevărat spiritul umanitar.

Voi sunteți inima și sufletul Crucii Roșii Române. Fără voi, cei care vă dedicați timpul, energia și resursele, n-am putea să oferim sprijinul vital pe care mulți îl așteaptă de la noi. Fie că este vorba de intervenții în situații de urgență, de campanii de donare de sânge, de proiecte sociale, de educație sau de sănătate, contribuția voastră este neprețuită.

Cu profundă recunoștință și respect, în această zi specială, vreau să vă mulțumesc din suflet pentru tot ceea ce faceți. Fie că sunteți voluntari, donatori, parteneri sau susținători, fiecare dintre voi face parte din această poveste minunată. Fiecare dintre voi joacă un rol esențial în această poveste de succes a umanității. Sunteți eroii tăcuți care, prin eforturile voastre comune, aduceți speranță și alinare acolo unde este cea mai mare nevoie.

Un mare mulțumesc și sponsorilor noștri, care prin generozitatea lor fac posibilă continuarea programelor și intervențiilor noastre. Împreună reușim să aducem speranță și să facem lumea un loc mai bun.

Să privim cu mândrie la realizările noastre și să continuăm să ne implicăm cu aceeași determinare și dăruire. Împreună, putem construi un viitor mai bun, mai sigur și mai uman pentru toți.

La mulți ani, Crucea Roșie Română! La mulți ani vouă, celor care faceți posibil acest miracol al solidarității!

O zi frumoasă vă doresc
Camelia ȘUCU
Președinte Crucea Roșie Română