Mulțumim foarte frumos JERRY’S PIZZA și Clever Tech SRL – care administrează aplicația FREENOWpentru ca sunteți parteneri activi – începând de astăzi în fluxul operațional de suport pentru Cetățenii care provin din Ucraina – și se află pe termen scurt, mediu și lung în Municipiul București – cu  oferirea de servicii de sprijin în beneficiul acestora:

  • Jerry’s Pizza donează, începând de acum, porții de pizza, paste și șnitel cu risotto către centrele și locațiile care găzduiesc refugiați din Ucraina;
  • Clever Tech SRL a donat un număr de 100 vouchere de călătorie în valoare de 30 de lei/voucher, prin aplicația FREENOW. Voucherele în variantă bilingvă (română și engleză) se introduc manual și sunt disponibile numai pentru cursele plătite cu cardul.

Astfel, cetățenii din Ucraina care se află în tranzit scurt, mediu și lung în Municipiul București, Refugiații din Ucraina – solicitanți de azil – pot beneficia  gratuit de aceste servicii – care  asigură  un prim pas – în efortul nostru de a le oferi suport integrat – pentru facilitarea rezolvarii aspectelor care țin de clarificarea documentelor, acces la servicii și integrare în piața muncii, întrucât mulți dintre ei își doresc acest lucru.

Vaucherele de taxi – se pot solicita direct prin e-mail: sector5@crucearosie.ro – și  prin  sms la tel. 0762154839, Voluntar Crucea Roșie. Solicitantul va primi – astfel codul de activare  pentru efectuarea transportului de la adresa solicitată.

Prioritizarea alocării resurselor  materiale de sprijin – se va face și din Punctul de colectare donații – înființat în:   Șos. Viilor nr. 38, sector 5 București  – de către voluntarii Crucea Roșie prezenți – în zilele de sâmbătă si duminică,  interval orar 10.00 – 15.00.

Considerăm că este  o inițiativă umanitară necesară,  mai mult decât binevenită – care poate fi replicată la nivelul comunităților locale care asigură cazare și suport pentru Cetățenii care provin din Ucraina – întrucât constituie modelul  unei eficiente colaborări între sponsorii din mediul de afaceri și societatea civilă, reprezentată, în acest caz, de Filiala de Cruce Roşie Sector 5 Bucureşti.

Ca organizatori, ne exprimăm recunoștința pentru această generoasă implicare și o facem și în numele Beneficiarilor direcți ai acestui demers umanitar. Ne exprimăm Speranța –  că va fi doar startul unor  acțiuni similare, inspirate din această primă operațiune de sprijin.

… declară Directorul Filialei de Cruce Roșie sector 5 București