București, 01 aprilie 2022: Al patrulea convoi cu ajutoare umanitare, colectate de Crucea Roșie Română de la populație și de la persoane juridice, a ajuns astăzi în localitatea Orlovka din regiunea Odessa, Ucraina cu 272 de tone produse de primă necesitate. Transportul umanitar a fost format din nouă tiruri, două camioane și două dube care au plecat de la filialele de Cruce Roșie din diferite județe ale țării și au avut ca punct de întâlnire vama Isaccea pe unde au traversat Dunărea cu bacul.

Ajutoarele umanitare din acest convoi, direcționate către populația din Ucraina, grav afectată de conflictul armat, au o valoare de aproximativ 350,000 de euro și au fost colectate prin intermediul filialelor de Cruce Roșie de la populația din județele: Alba, Arges, Brasov, București, Calarasi, Dambovita, Dolj, Giurgiu, Hunedoara, Prahova, Sibiu, Timis, Tulcea și Valcea. De asemenea, la acest transport se adaugă și contribuția cu alimente și medicamente primite de la persoane juridice.  Efortul colectiv de donații realizat de către populație și companii s-a concretizat, până la această dată, prin trimiterea în Ucraina de către Crucea Roșie Română a 54 de tiruri cu ajutor umanitar, cu aproximativ 1,300 de tone de produse.

Mobilizarea într-un număr foarte mare a cetățenilor români pentru donații în natură, în fiecare județ al țării, a determinat distribuirea cu prioritate a acestor donații de către Crucea Roșie Română. Fluxul de donații primite de la populație a fost administrat prin implicarea directă a voluntarilor, respectiv prin acțiuni zilnice standardizate de sortare, verificare, introducere în gestiune, ambalare, amplasare pe paleți și pregătirea pentru transporturile umanitare și pentru distribuirea la centrele de cazare din țară sau în punctele de frontieră.

Strategia de sprijin a Crucii Roșii Române pentru cetățenii ucraineni afectați de conflictul armat a avut în vedere încă de la început o abordare de intervenție progresivă, pe termen mediu, prin utilizarea rațională a resurselor disponibile, pe două direcții de acțiune: convoaie umanitare pentru populația civilă aflată în nevoie de pe teritoriul ucrainean și sprijinirea cetățenilor ucraineni aflați pe teritoriul României.

       Partener media: Pro TV, Televiziunea Română, Kiss FM, Europa FM, WefflerMark

   

       Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să contactați:

            CRUCEA ROȘIE ROMÂNĂ, Lazăr Nadia, Expert Comunicare, Tel: 0748 238 024