PROGRAMUL ȘCOLAR COLGATE
ANUL ȘCOLAR 2022 – 2023

Programul Colgate a fost inițiat  Crucea Rosie Romana  în parteneriat cu Colgate –Palmolive începând cu anul 1993 la nivel național. Programul face parte din campania România merită zâmbete Colgate, care a pornit cautarea povestilor din spatele zâmbetelor românilor și va continua misiunea Colgate de educare a oamenilor în privința importanței vizitelor regulate la dentist și a igienei orale zilnice de la o vârstă fragedă. Elevii înscriși anual în Program beneficiază de consultații stomatologice profesionale gratuite, recomandări pentru tratament, lecții de igienă orală pentru un zâmbet sănătos și mostre gratuite de produse de îngrijire orală.

În sectorul 5 al Municpiului București peste 30.000 de elevi din ciclul primar – și clasa pregătitoare – au fost beneficiari  ai  Programului  în cadrul edițiilor anterioare.

Pentru a participa la consultatii, este necesar ca elevii să fie programați în prealabil și să fie însoțiți de un părinte sau un tutore legal. Informatii despre edițiile anterioare ale programului  pot fi vizualizate accesând:  www.zambetecolgate.ro , www.crucearosie5.ro.

BENEFICIARI: 5.000 elevi din clasele a I-a – a IVA-a și clasele pregătitoare din cadrul unui număr de 22 de Instituții Școlare din sectorul 5 al Municipiului București.

PARTENERI: Colgate – Palmolive România, Inspectoratul Școlar sector 5 București, Colegiul Economic Viilor, Asociația Medicilor Stomatologi.

Activități: 

La nivelul fiecărei instituții scolare, corespunzător Calendarului de desfășurare a ativităților – activitățile de la clase vor fi desfășurate de către – profesorul Învățător, care va prezenta elevilor informații din domeniul Educație pentru sănătate – adaptate vârstei și nivelului de înțelegere .

Va fi desfășurată – cel puțin o activitate practică/fiecare clasă – din domeniul igienei orale – folosind materialele din Program pentru simulări.

Elevii – beneficiari ai Programului vor fi încurajați să participe la Concursul de desene și să le înscrie în competiție – sub directa îndrumare a Prodesorului Învățător.

Sunt încurajate activitățile și demonstrațiile practice, inclusiv organizarea de concursuri!

Platforma Programului: https://programscolarcolgate.com