Ca in fiecare an, Programul Umanitar – Decembrie in alb si rosu – devenit traditional în sectorul 5 Bucuresti ne reuneste pe toti : voluntari crucea rosie, membri activi, parteneri și sponsori , în spiritul manifestării umanității și al încurajării voluntariatului pro-activ pentru cauze umanitare și sociale.

Filiala de Cruce Roşie Sector 5 Bucureşti a demarat recent pregătirile pentru oferirea unor pachete în comunitatea de copii, care anul acesta conțin peste 1700 de articole de imbracaminte si incaltaminte precum si peste 100 de pachete cu produse utile pentru igienă.

Tinerii care sunt asistați de către DGASPC sector 5 București în cadrul Complexului de apartamente sociale au primit pachete cu produse igienice de bază și articole de îmbrăcăminte și încălțăminte. Donația de produse textile a fost primită de la SC WALKIKI România.

Implicarea voluntarilor de Cruce Roșie este exemplară și implicarea lor în activitatile din aceasta perioada – includ si reamintirea principalelor reguli de prevenție și siguranță care trebuie respectate în continuare în contextul pandemiei care nu s-a încheiat.

Beneficiari ai Programului din acest an – au fost si elevii din cadrul Colegiului Economic Viilor – care au primit informatii referitoare la calitățile formative ale activității de voluntariat în rândul tinerilor, măsuri de prevenire a îmbonăvirilor în perioada pandemiei – și mici surprize, aducătoare de zâmbete!

Astfel, combinarea între spiritul filantropic, caracteristic Filialei de Cruce Roșie sector 5 București, cu implicarea în campania națională vizând prevenția anti-Covid prinde viață cu succes și întărește spiritul de solidaritate și întrajutorare în activitatea pe termen lung în care Crucea Roșie Română s-a implicat în mod constant în cursul ultimilor doi ani dificili prin care am trecut cu toții.