57 de tineri din Ucraina împreună cu adulții care i-au insotit – au luat micul dejun împreună cu Voluntarii Crucea Roșie sector 5 București.

Cei mici au experimentat igiena orala corecta, cei mari au dobândit în timpul petrecut împreună – câteva abilități importante din arta de a salva vieți omenești! Activitatea de astăzi – Mic dejun cu Salvatori – face parte din Programul de Sprijin inițiat de Filiala de Cruce Roșie sector 5 București – pentru persoanele care vin din zonele de conflict din Ucraina-si se afla temporar în sectorul 5 București.

Începand cu 28 februarie 2022 un număr de peste 850 de persoane provenite din zonele de conflict din Ucraina au primit sprijin umanitar de urgență de la Filiala de Cruce Roșie Sector 5 București.

Activităților noastre – desfășurate în beneficiul Refugiaților – li s-au alăturat reprezentanții ISUBIF București – Ilfov, DGASMB, DGASPC sector 5 București, reprezentanții Colegiului Economic Viilor, Colegiului Dumitru Moțoc, Căminului din cadrul Colegiului Tehnic Energetic, numeroase persoane fizice și juridice donatoare, precum și inimosii Voluntari Crucea Roșie.

Împreună cu ei, scriem o pagină de Umanitate – în istoria Crucii Roșii – ca raspuns la provocările generate de un conflict – pe care îl dezaprobam cu toții! Nici fondatorii Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semiluna Roșie nu ar fi imaginat pentru secolul 21 – un astfel de context! Aducem cu gratitudine astazi, dureros de real – un tribut lui Henry Dunant!