Mesajul Majestăţii Sale Margareta Custodele Coroanei,

Preşedintele Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România,

cu ocazia aniversării a 146 de ani ai Crucii Roșii Române

 

Aniversăm astăzi 146 de ani de activitate umanitară, civică și tot atâția ani de implicare constantă pentru binele celor aflați la nevoie.

Crucea Roșie Română a fost în mod special angajată anul acesta în  tragedia umanitară din Ucraina, care a lăsat milioane de oameni fără un loc pe care să-l numească „acasă”. Un conflict crud, care sacrifică vieți, care năruie vise și spulberă tradiția și moștenirea de generații a unor oameni. În fața acestei drame, avem un singur aliat: bunătatea. Aceasta alină suferința, luminează cele mai întunecate momente și redă demnitatea.

Anul acesta ne arată forța inspiratoare a voluntariatului. Sute de mii de oameni din comunitățile noastre ne-au arătat din nou că împreună putem să-i ajutăm pe semenii aflați în nevoie. Sunt impresionată de mobilizarea voluntarilor Crucii Roșii Române și de felul în care poporul român a arătat că îi pasă de cei de lângă noi!

Mulțumesc celor care și-au manifestat generozitatea sinceră, partenerilor Crucii Roșii Române și celor care au ales să doneze pentru a arăta că umanitatea nu are granițe.

La mulți ani Crucea Roșie Română!

Palatul Elisabeta, 4 iulie 2022