Pe data de 28 iunie 2021 a avut loc la Colegiul Economic Viilor faza regională a Concursului de Prim Ajutor „Sanitarii Pricepuți”, la care au luat parte tineri din școlile și liceele sectorului 5. Sanitarii Pricepuți este singurul concurs pentru sănătate și prim ajutor de bază care se desfășoară în școlile din România din anul 1962 și este organizat de Crucea Roșie Română, în acest caz de către Filiala Sectorului 5.

Participanții pasionați de domeniul medical, au avut ocazia să aplice principiile de bază si tehnicile specifice în acordarea primului ajutor într-un mod profesionist.

Acest concurs reprezintă și o rază de speranță pentru viitorul nostru, ocazie în care tinerii implicați ai sectorului 5 au dat dovada ca și-au însușit cunoștințele de bază și deprinderile practice pentru acordarea corectă a primului ajutor, păstrarea și îmbunătățirea sănătății fizice, promovarea ocrotirii mediului, dezvoltarea solidarității umane față de cei aflați în suferință, cât și principiile Crucii Roșii.

 

Evenimentul nu a dus lipsă de distracție și voie bună, dar și de ideea că micii salvatori, cunoscători ai informațiilor necesare în situații de criza, vor deveni eroii de mâine ai comunităților noaste.

(Andra PÉREZ)


Mulțumim și pe această cale tuturor celor care au făcut posibilă – realizarea activităților:

  1. Reprezentanții Colegiului Economic Viilor – pentru găzduire și implicare în asigurarea condițiilor de desfășurare a tuturor activităților premergătoare și cele din cadrul competiției,
  2. Reprezentanții ISUBIF Dealul Spirii – pentru profesionalism și implicare în organizarea cu succes a competiției echipajelor înscrise și participante în concurs,
  3. Reprezentanților Inspectoratului Școlar sector 5 București – pentru buna colaborare dovedită și participarea la eveniment,
  4. tuturor voluntarilor de cruce roșie – implicați în activitățile competiției (victime, voluntari cu aport in organizare, în realizarea de machiaje – în mod profesionist, voluntari care au asigurat logistică),
  5. tuturor membrilor echipajelor din competiție.
    Suntem totodată recunoscători domnului Gabriel UTAN – pentru timpul dăruit și profesionalismul cu care a surprins activitățile în imagini – în mod voluntar.

Adresăm felicităm tuturor și le dorim succes echipajelor din cadrul Liceului teoretic Dimitrie Bolintineanu – București sector 5 – pe mai departe.

Ei vor demonstra – aceeași energie și dorință de a fi mereu în slujba binelui – și la faza națională a Concursului Sanitarii Pricepuți – care se va desfășura în acest an la data de 30 iulie 2021 – ca echipaje câștigătoare ale etapei regionale a Concursului, etapă organizată de către Filiala de Cruce Roșie sector 5 București.

Si nu în ultimul rând – adresăm felicitări doamnelor profesoare – îndrumătoare ale echipajelor participante. Le mulțumim și promitem că vom fi Împreună și pe mai departe!

Pot spune, încă de la început, că nu am încetat să ieșim din tipare, iar acum este momentul pentru o nouă etapă în povestea noastră. Tinerele speranțe – Sanitarii Pricepuți – deschid astăzi un nou capitol – afirmându-se – cu personalitatea lor și spiritul de dăruire autentic – în slujba binelui!

Provocările din ultimul an au adus o nouă viziune în cadrul tradiționalei Competiții Sanitarii Pricepuți, faptul că chiar dacă suntem separați – rămânem împreună! O nouă modalitate de pregătire – și un nou logo – au contribuit la capitolul de astăzi: Academia Sanitarii Pricepuți. Și împreună – ducem mai departe aceeași tradiție Sanitarii Pricepuți.
Această nouă viziune aduce o perspectivă contemporană pentru ce înseamnă, de fapt, esențialul: tineri inimoși și autentici – bucurându-se de plăcerile de a exersa – arta de a salva vieți! O călătorie parcursă cu emoții – spre redescoperire.

Doamna Ungureanu Ana, Directorul Filialei sector 5 București)