Viata unei persoane accidentate depinde, intr-o mare masura, de momentul acordarii primului ajutor si de priceperea celui care intervine primul la locul accidentului. Din pacate, multi oameni mor zilnic in Romania din cauza unor incidente in care acordarea primului ajutor, pana la sosirea ambulantei, ar fi putut salva vieti.

Aplicatia Prim Ajutor ofera gratuit sfaturi simple, usor de plus in aplicare de catre orice persoana, indiferent de varsta sau de competente.

Descarcă aplicația: Google Play sau iTunes Store.

Carrefour Romania va dona 2 euro pentru fiecare descarcare a aplicatiei. Banii vor fi utilizati in cadrul proiectului “Centre de prim ajutor in zone izolate” care are ca scop formarea si instruirea unor persoane din comunitati izolate pentru a putea acorda primul ajutor in cazul unor urgente.

Prin intermediul aplicatiei de Prim Ajutor, Crucea Rosie Romana faciliteaza accesul la informatiile necesare acordarii primului ajutor de baza care ar putea salva o viata sau ameliora suferinta victimei pana la sosirea ambulantei.

•Prezinta interventiile de prim ajutor in diferite situatii, prezentate prin text, imagini, audio si video
•Sectiunea “Invata” prezinta informatii despre semne si simptome specifice in situatii frecvent intalnite, precum si norme de prim ajutor pe baza de imagini exemplificative pentru fiecare caz in parte. Manevrele de prim ajutor avand un grad de complexitate ridicat sunt prezentate si in format video
•Sectiunea “Urgente” arata pasii ce trebuie urmati in cazul unei situatii de urgenta. Manevrele de prim ajutor avand un grad de complexitate ridicat sunt prezentate si printr-un fisier audio, astfel incat toata atentia sa poata fi concentrata asupra victimei
•Numarul de Urgenta 112 poate fi apelat din sectiunea “Urgente”, accesand categoriile din lista
•Sectiunea “Info” ofera acces la formularul de inscriere online la cursurile de prim ajutor organizate de Crucea Rosie Romana in toata tara
•Faciliteaza accesarea paginii de Facebook Crucea Rosie Romana direct din aplicatie prin sectiunea “Info”

Detalii despre programele si inscrierile la cursurile de prim ajutor organizate de Crucea Rosie Romana sunt disponibile pe www.crucearosie.ro.

Crucea Rosie Romana are o traditie neintrerupta de peste 136 de ani in acordarea primului ajutor de baza.