Educație pentru Sănătate

Către: Inspectoratul Scolar al sectorului 5 București

Ref.: Concursul Sanitarii Pricepuți

Spre știință: Conducerea Instituțiilor școlare din sectorul 5 București

 

 

Stimate doamne,                                                                                                                            

Stimați domni,

Vă rugăm să primiți cele mai bune gânduri și urări.

Ne bucurăm de interesul manifestat  din partea  elevilor  și a  cadrele didactice coordonatoare – referitor la  activitățile de educație pentru sănătate din cadrul Concursului Național Sanitarii Priceputi. Vă felicităm – pentru atitudine și vă multumim!

Pentru anul 2022  a fost actualizat și republicat Regulamentul  al competitiei Sanitarii  Priceputi, , în forma aprobată de către  Ministerul Educatiei si Ministerul Sanatatii. Il gasiți  aici:  Regulament Sanitarii priceputi 2022 (versiunea finala ME).pdf .

Totodată vă informăm că în data de  27 ian 2022 a fost aprobat  Calendarul de competiții naționale al Ministerului Educatiei (OME 3066/27.01.2022: OME 3066_27.01.2022 (1).pdf), calendar în care este cuprins și concursul Sanitarii Pricepuți, cu noul Regulament .

Si în acest an  Crucea Roșie Română  – va colabora  în cadrul procesului de instruire și formare  cu Academia Asistenților Medicali.

Procesul de instruire a elevilor pentru pregatirea competiției  Sanitarii Pricepuți  – se face prin intermediul platformei www.sanitariipriceputi.ro  – în sistem on-line, sub  coordonarea  echipei de specialiști a Crucii Roșii Române – de la nivelul  Sediului Central.

În sistem fizic – activitățile de inițiere și formare vor fi desfășurate –   sub  coordonarea  instructorilor Voluntari Crucea Roșie – de la nivelul Filialei de Cruce Roșie sector 5 București.

 

Atât profesorii coordonatori, cât și elevii se pot înscrie în competiție  – urmând pașii indicați în platforma www.sanitariipriceputi.ro   –  cu confirmare scrisă și pe adresa de e-mail a Filialei: sector5@crucearoșie.ro.

 

La aceasta etapa de pregatire (în special cea online) vor putea participa toți elevii din România, doritori și interesați de educația pentru sănătate și prim ajutor. 

Pentru concurs se vor putea înscrie echipaje indiferent dacă au participat la instruirea inițială sau nu, sau au făcut doar instruire cu Voluntarii de Cruce Roșie din cadrul Filialei. 

Insa vor fi acceptate în concurs doar echipajele inscrise pe platforma, pentru a avea o situatie clara a celor inscrisi la nivel de tara si a putea gestiona mult mai facil acest aspect.

Vă asteptăm!

 

Semnează,

Dr. Dorin IONESCU,                                                                               Ana UNGUREANU,

Vicepreşedinte  Filială                                                                             Director Filială

© 2023 Filiala de Cruce Roșie Sector 5

  • Politica de confidențialitate

Societatea Națională de Cruce Rosie din România
Filiala de Cruce Rosie Sector 5 București

Calea Rahovei nr. 217, Bl. 12, Sc. A, ap. 2, sector 5, 050896` București - România

tel: 0734449940

e-mail: crucearosie.sector.5@gmail.com